NA24.no

Asia-børsene slo tilbake

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjemarkedene startet nok en gang i bratt nedoverbakke tirsdag, men endte i pluss takket være en sterk sluttspurt.

(NA24): Asia-børsene har falt fire av de siste fem handledagene, og endte i går på den laveste noteringen på nesten fire uker.

Nedturen så ut til å fortsette tirsdag. Morgan Stanleys Asia Pacific-indeks var i natt ned 0,8 prosent, men da fant investorene ut at det var på tide å kjøpe aksjer igjen. Tidlig i morges norsk tid hadde indeksen snudd til en oppgang på 0,8 prosent.

- Den siste tidens fall, som i hovedsak var drevet av enkeltpersoner (altså ikke fond og institusjoner, red. anm.), har sørget for en kjøpsmulighet. Senere i uken kommer det nøkkeltall om den japanske økonomiske veksten som ventes å være sterke, sier forvalter Masaki Iso Yasuda Asset Management Co. in Tokyo til Bloomberg news.

De omtalte nøkkeltallene kommer 17. februar.

Nikkei 225-indeksen i Japan steg 1,93 prosent tirsdag. Oppgangen startet i ettermiddagshandelen, etter spekulasjoner om at det hadde blitt utført store handler på børsen ved lunsjtid.

Aksjemarkedene i New Zealand, India, Indonesia, Pakistan, Filippinene og Thailand falt tirsdag, mens de øvrige børsene i regionen steg.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere