NA24.no

Asia-børser til ny topp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Positive forbrukere i USA smittet over på de asiatiske børsene.

De asiatiske børsene steg på positive amerikanske forbrukertall, noe som dro asiaindeksen til det høyest nivået på åtte måneder.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kom nye amerikanske forbrukertillitstall inn langt bedre enn markedet hadde ventet. Dette dro i gang en positiv utvikling på Wall Street.

De asiatiske børsene fulgte opp oppgangen, og var på de høyeste nivåene på åtte måneder onsdag, da Morgan Stanleys asiaindeks steg 1,8 prosent til 100,84 poeng. Hongkongs Hang Seng-indeks var samtidig opp 4,4 prosent, mens Japans Nikkei-indeks steg 1,7 prosent.

Det var flere av de store asiatiske eksportaksjene som steg på nyheten om at amerikanske forbrukeres tillit har snudd opp. Toyota, som får 31 prosent av all omsetning fra Nord-Amerika, steg 2,5 prosent i Tokyo. Li & Fung, som er den største leverandøren til den amerikanske kjeden Wal-Mart, steg hele 8 prosent i Hongkong.

Oljeprisen steg til hele 62,45 dollar pr. fat i den amerikanske handelen. Også andre råvarer steg, og smittet over på råvareaksjene. Baltic Dry-indeksen steg for 17 dag på rad som følge av tegn til at Kina igjen hamstrer varer som jernmalm, skriver Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere