NA24.no

Asia-fall før USA-tall

Sist oppdatert:
Børsene skjelver før USA-rapport.

De asiatiske børsene falt tilbake i forkanten av den amerikanske jobbrapporten, som ventes senere på fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Før stengning på Tokyo-børsen var Nikkei-indeksen ned 0,7 prosent, ledet an av de store eksportselskapene. De største asiatiske aksjene utenfor Japan, var samtidig ned 0,5 prosent, viser Morgan Stanleys asiaindeks.

De asiatiske børsene falt og dollaren styrket seg i forkanten av de amerikanske arbeidstallene som kommer fredag. Disse ventes å vise et klart fall i antallet jobber for verdens største økonomi. Dette vil samtidig gi en skikkelig støkker for de som venter en rask snuoperasjon for USA-økonomien, spekulerer investorene.

I forkanten av tallene tror ekspertene at mer enn en halv million jobber ble tapt i 2008, noe som er et rekordtall etter annen verdenskrig.

Den siste tiden har asiatiske børser blitt løftet på økt risikovillighet fra investorene. Svake økonomiske utsikter kan imidlertid sette en demper på børsiveren til investorene fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere