*Nettavisen* Økonomi.

Asia faller videre

Uken innledes nedover på markedene i Asia.

19.11.07 08:57

Aksjemarkedene i Asia faller etter at kinesiske myndigheter mandag oppfordret bankene i landet om å innta en mer forsiktig holdning til utlån.

NA24 -din næringslivsavis

Utlånsveksten på 15 prosent i året er allerede passert og er nå i ferd med å overopphete verdens raskest voksende økonomi.

En talsmann for myndighetene avviste en artikkel fra dagens Wall Street Journal om at de hadde beordret bankene til å fryse utlån til det nivået man hadde i oktober.

- Et tak på 15 prosent på utlånsveksten er en veiledning, ikke en knallhard betingelse, sier talsmann Lai Xiaomin til Bloomberg News.

Dette har utløst salgssignaler i markedet i Hongkong.

Verdens største mobil-selskap China Mobile leder an i nedgangen i aksjemarkedet sammen med Kinas største utlåner, Industrial and Commercial Bank of China Ltd. Banken opplever mandag tredje dag med nedgang på Hang Seng-indeksen i Hongkong.

- Hva er veksten i Asia uten Kina? Dersom Kina faller, faller alt annet, sier Leslie Phang i Commmonwealth Private Bank i Singapore til Bloomberg News.

Den brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia Pacific faller 0,4 prosent til 157.74 poeng, og har falt 7,9 prosent hittil I november.

I Japan faller Nikkei 225 0,74 prosent. Bortsett fra i Australia, Filippinene og India vender markedene nedover.

Her er noen nøkkeltall klokken 09:

Japans Topix: - 1,02%
Japans Nikkei 225: - 0,74%
Hongkongs Hang Seng: - 0,11%
Kinas CSI 300: - 0,26%
Kinas Shanghai Composite: - 0,87%
Taiwans Taiex: - 0,96%
Sør-Koreas Kospi: - 1,70%
Singapores Strait Times Index: - 0,44%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.