NA24.no

Asia farer videre

Sist oppdatert:
Etter å ha tatt seg en pustepause før helgen, er børsene i Asia på vei mot nye høyder.

Gode innenlandske nyheter var oppskriften på suksess for markedene, mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 0,9 prosent til 157,59 poeng, hvilket er ny toppnotering. I Japan er Nikkei 225 opp 0,7 prosent, som tilsier den høyeste sluttnoteringen siden mai 2000.

I Sør-Korea ser det enda bedre ut. Kospi-indeksen skyter opp 1,2 prosent, og har dermed steget 8 prosent denne måneden. Dette betyr at den koreanske børsen er nær ved å ha den beste utvikling i verden, så langt denne måneden.

Handelsdepartementet i Sør-Korea anslo at landets eksport vil øke med 12,8 prosent i år. Tidligere prognose tilsa en økning på 10,6 prosent. Samtidig økte Lehman Brothers sin prognose for økonomisk vekst i landet fra 4,3 til 4,5 prosent.

CSI 300 i Kina er likevel best i dag, med en oppgang på 3,2 prosent, etter at myndighetene sier at de vil begrense salget av aksjer i statsholdte selskaper etter hvert som karanteneperiodene utløper. Når staten begynte å selge aksjer i statsholdte selskaper i 2005, ble store investorer tvunget til å sitte stille på aksjene i to år.

Nå sier myndighetene at aksjeeiere i statskontrollerte selskaper, med mer enn fem prosent eierandel, tre prosent for selskaper med mer enn en milliard utestående aksjer, må be staten om lov før de får selge.

- Nyhetene letter bekymringer om at myndighetene vil tillate massive nedsalg av aksjer, sa Yan Ji, investeringssjef hos HSBC Jintrust Fund Management i Shanghai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere