NA24.no

(Scanpix)

Asia fortsetter nedturen

Sist oppdatert:
Frykt for svakere global vekst svekker asiatiske markeder.

Den sammenveide regionindeksen Morgan Stanley Asia-Pacific er ned 0,8 prosent til 117,77 to timer før stengetid.

NA24 - din næringslivsavis

Shipping-selskapene bidrar til å senke asiatiske børser etter at fraktratene fortsatte nedturen. Nedgang i metallprisene bidrar også til å senke stemningen. Prisene faller på investorenes bekymring for at svakere global vekst skal svekke etterspørselen etter råvarer og tjenester.

Verdens største gruveselskap BHP Billiton og Mitsubishi Corp falt på de svekkede forventningene, mens verdens største operatør av tørrbulk-skip, China Cosco Holdings falt 9,1 prosent. Tirsdag falt tørrrbulkindeksen Baltic dry til det laveste nivået på 15 måneder. Siden mai har indeksen falt 55 prosent.

- Dette er ikke noe godt tidspunkt å gjøre investeringer i risikofykte eiendeler som aksjer. Jeg vil beholde mine penger i kontanter og obligasjoner på grunn av usikkerheten i den globale økonomien. Jeg foretrekker å være i en trygg havn, sier seniorstrateg Hiroshi Morikawa til Bloomberg News.

Lehman-rykter på ny
I tillegg ble det ifølge nyhetsbyrået Bloomberg et rally i bankaksjene i Japan etter at den koreanske avisen Yonhap News rapporterte at Korea Development Bank planlegger å kjøpe mer enn 25 prosent i Lehman Brothers for om lag 6 milliarder dollar.

Etter stengetid i Tokyo onsdag bekrefter imidlertid Korea Development Bank at de har avsluttet samtalene med Lehman, ifølge Bloomberg.

Tirsdag falt Lehman-aksjen over 40 prosent på børsen. Det har gjort at selskapet fremskynder sin tredjekvartalsrapport en uke, og tallene vil bli lagt frem onsdag ettermiddag norsk tid.

Nøkkeltall onsdag. (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt):

Japans Topix: + 0,07%
Japans Nikkei 225: -0,44%
Hongkongs Hang Seng: -1,55%
Kinas CSI 300: +0,71%
Kinas Shanghai Composite: +0,44%
Taiwans Taiex: +0,52%
Sør-Koreas Kospi: +0,72%
Singapores Strait Times Index: -0,87%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere