NA24.no

Asia fulgte USA ned

De asiatiske aksjene ble senket av USA og svakere metallpriser.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Asiatiske aksjer har hatt den største nedgangen på tre uker, påvirket av fall i metallpriser og nedgang i den amerikanske detaljhandelen.

NA24 - din næringslivsavis

Verdens største kameraprodusent, Canon, og Samsung, Sør-Koreas største eksportør ledet an nedgangen på bekymring om lavere salg i USA.

Alle de ti industriindeksene i Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific gikk tilbake samtidig som de viktigste indeksene i Kina falt fra rekordnivåer.

- Den amerikanske økonomien er fortsatt nøkkelen til de asiatiske eksportørenes lønnsomhet, sier en aktør til Bloomberg.

Den japanske Nikkei-indeksen har så langt gått ned 1,3 prosent, og de fleste indeksene i regionen gikk tilbake, bortsatt fra i Sør-Korea, Filipinene og Thailand.

Den brede Asia-indeksen MSCI datt med 0,6 prosent til 148,63 poeng, som er den største nedgangen siden 25. april.

- Svake amerikanske nøkkeltall trigget dagens nedgang, sier en kilde til nyhetsbyrået Bloomberg.

Hon Hai Precision Industry Co., Taiwan's største elektroniske eksportør falt tilbake 1,5 prosent, mens AU Optronics Corp., verdens tredje største produsent av LCD-skjermer falt tilbake 3,4 prosent.

På Londons metallvarebørs falt prisene 1,7 prosent i går. Kopperprisene falt to prosent etter tegn til nedgang i etterspørselen i Kina.

Detaljhandelen i USA viser svak omsetning i april ettersom de stigende bensinprisene og usikkerheten rundt boligprisene fikk forbrukerne til å stramme inn.

Etter å ha styrket seg de siste seks månedene falt handelsbalansen i mars. Den amerikanske handelsbalansen viser et underskudd på 63,89 milliarder dollar. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at handelsbalansen ville vise et underskudd på 60,1 milliarder dollar.

Handelsunderskuddet kan ifølge Marketwatch ende opp med å kutte veksten i første kvartal til under en prosent.

I går falt de toneangivende amerikanske indeksene med over én prosent.

- Dette må settes i kontekst med hvor høyt Dow har gått, sier en sjefamrkedsstrateg til Marketwatch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere