NA24.no

Asia krabbet i pluss

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Berget seg inn på slutten av dagen.

Etter å ha vist negative takter tidligere på dagen greide de toneangivende børsene i Asia å hente seg inn. Det skjer etter positive nyheter på råvaresiden og finanssiden.

NA24 - din næringslivsavis

Nippon Steel, verdens nest største stålprodusent steg etter at de sa at de vil heve stålprisen med omlag 15 prosent,mens Sør-Koreas største bank Kookmin Bank steg kraftig etter at de sa at de vil foreta tilbakekjøp av egne aksjer.

- Det har vært en stor bekymring at stålprosentene ikke har greid å overføre høyere kostnader ut i prisene umiddelbart, så dette gir oss noe trygghet. Tilbakekjøp av aksjer er også noe som gir trygghet, sier James Chua i Philip Capital Management.

Av negative nyheter bidro Samsung, verdens største produsent av LCD-skjermer. Aksjen falt etter at LG var ute med negativt resultatvarsel.

Den sammenveide regionindeksen steg 0,3 prosent til 132,36 poeng.

Alle toneangivende indekser i Asia er i såkalt (bear-marked,med en nedgang på minst 20 prosent) bortsett fra i Indonesia. Den sammenveide indeksen til Morgan Stanley er ned 23 prosent siden 1. november i fjor.

Nøkkeltall i Asia kl. 09:00 Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 0,41%
Japans Nikkei 225: +0,12 %
Hongkongs Hang Seng: + 0,23 %
Kinas CSI 300: + 0,08 %
Kinas Shanghai Composite: - 0,83%
Taiwans Taiex + 0,39 %
Sør-Koreas Kospi: + 1,19%
Singapores Strait Times Index - 0,93%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere