*Nettavisen* Økonomi.

Asia mot flere krisepakker

Flere asiatiske land kan øke tungskytset mot krisen.

03.01.09 11:30

Asiatiske myndigheter forbereder flere nye tiltakspakker for å få fart i den økonomiske veksten, som har fått seg en alvorlig smell av vestens avtakende etterspørsel etter asiatiske varer, noe som bidrar til å forverre regionens økonomiske nedtur, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag kuttet India renten for fjerde gang siden oktober til 5,5 prosent samtidig som landet mer enn doblet summen utenlandske investorer kan ha i obligasjoner og kapitalinnskudd i landets banker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I november kom Kina med en stimuluspakke tilsvarende 585 milliarder dollar og det er ventet at landets myndigheter kan komme med en ny pakke allerede i januar. Landet har også økt subsidier til bønder som vil kjøpe elektroniske husholdningsartikler og kuttet boligskattene. Kina opplever nå den svakeste økonomiske veksten på 20 år.

Sør-Korea, som allerede har innført en pakke på 30 milliarder dollar, skattefritak for næringslivet og reduksjoner i inntektsskatten, skal ønske å redusere renten ytterligere.

Malaysia som kuttet renten for første gang siden 2003 i november skal være på vei til å introdusere nye tiltak dersom det viser seg nødvendig, ifølge Bloomberg.

Eksporten er en ekstremt viktig del av Asias inntektsgrunnlag. Av Asias BNP står eksport for hele 32 prosent. Det er nå ventet at den internasjonale handelen vil vise en tilbakegang for første gang på 25 år. Japan, Hongkong og Singapore befinner seg allerede i resesjon.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag