NA24.no

Asia mot strømmen

Sist oppdatert:
Børsene i Asia trosser negative USA-børser.

Råvareaksjene i Asia faller etter at olje og metallprisene falt, drevet av spekulasjoner om at etterpørselen etter råvarer vil svekkes i takt med økonomisk tilbakegang i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdagens børsutvikling i USA startet med en etterlengtet oppgang, men igjen endte det med kraftig nedtur.

I Asia er tonen annerledes. Flere av de toneangivende markedene Asia stiger fredag. I Japan er Nikkei 225 forsiktig opp. Flere av eksportaksjene stiger etter at yenen svekket seg mot dollar, og gir dermed inntjeningen for selskaper som Nintendo et kraftig løft.

- Akkurat nå vil jeg ikke selge aksjer men heller i stedet akkumulere noen lange posisjoner. Det kan komme en fin rekyl veldig snart ettersom markedsaktørene diskonterer virkningen av en amerikansk resesjon, sier Chua Soon Hock i Asia Genesis Asset Management til Bloomberg News.

Den sammenveide Morgan Stanley MSCI-indeksen var uforandret på 147,74 poeng i Tokyo og ligger dermed an til en nedgang for uken på 3,3 prosent og tredje uke på rad med nedgang.

En gruppe med seks metaller som handles på London-børsen, inkludert kopper og nikkel, falt med 0,6 prosent. Råolje for februar-levering faller 0,3 prosent til 89,87 dollar per fat.

- Markedet drives av frykt og usikkerhet på akkurat hvor stor nedgnagen i USA vil bli. Det er seriøs frykt om asiatiske vekstutsikter sett i lys av en nedgang i USA, sier Shane Oliver i AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00:

(Merk at børsene stenger på ulike tidpsunkt)

Japans Topix: +0,83%
Japans Nikkei 225: +0,56%
Hongkongs Hang Seng: + 0,40%
Kinas CSI 300:-0,91%
Kinas Shanghai Composite: + 0,56%
Taiwans Taiex: + 1,02%
Sør-Koreas Kospi: +0,65%
Singapores Strait Times Index: - 0,22%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere