NA24.no

Asia til ny bunn

Sist oppdatert:
Børsene i Asia faller til det laveste på tre måneder.

Følg de utenlandske børsene her

Etter fallene i USA har det asiatiske markedet falt til det laveste nivået på tre måneder.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke uventet har tirsdagens nye runde med børsuro smittet over på det asiatiske markedene i natt. Med finansaksjene i spissen som følge av nervøsiteten rundt lånemarkedet falt de asiatiske børsene i natt til de laveste nivåene på tre måneder.

Det er igjen bekymringer rundt de såkalt subprimelånene i USA og meldinger om banktap på disse engasjementene som dro ned i natt.

To av Japans største banker, Mitsubishi UFJ og Sumitomo Mitsui falt i natt til de laveste nivåene på to år. Det er ikke mange årene siden Japan klarte å friskmelde sitt banksystem som i en årrekke var preget av store mengder råtne låneporteføljer.

Finske Nokias melding om at batterier produsert av japanske Matsushita Eletric Industrial må byttes ut i 46 millioner mobiltelefoner, sendt også sistnevnte til de laveste nivåene på to år.

Morgan Stanleys Asia-indeks er på vei mot den laveste sluttkursen siden begynnelsen av mai etter et fall på 1,8 prosent en time før stengetid i Japan. I Tokyo var Nikkei 225-indeksen ned 1,9 prosent en time før stengetid. Singaporebørsen var ned over 3,2 prosent ved 7-tiden norsk tid, og Hong Kong-børsen 2,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere