NA24.no

(scanpix)

Asia til ny topp

Sist oppdatert:
NA24-TV: Aksjemarkedet i Asia ble løftet av sterke USA-børser. Kina var unntaket.

Se flere saker fra NA24-TV her

Drevet frem av sterke makrotall fra USA fredag, stiger børsene i Asia til nye rekorder. Unntaket er Kina som faller videre på spekulasjoner om at myndighetene kan stramme inn den spekulative aksjehandelen i det folkerike landet.

NA24 - din næringslivsavis

Se intervjuet fra Nyhetskanalen med NA24s Sigvald Sveinbjørnsson om Shanghai-fallet i videovinduet over.

Blant de selskapene som ledet an var Toyota etter at de kunne melde om bedre salg.

- Sterke utsikter for Japan og vekst i USA viser at det fundamentale er fortsatt mye på plass, sier forvalter Jay Moghe i Opes Prime Asset Management til Bloomberg News.

- Kinesiske aksjepriser har allerede blitt omtalt som overdrevent høye og en tilbakegang på 5 eller 10 prosent er faktisk en lettelse for resten av Asia, sier Moghe.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International la på seg 0,8 prosent til 152,61 poeng mandag morgen. Energi- og byggematerialaksjer ledet an blant de ti undergruppene. Oppgang i oljeprisen og metallpriser smittet over på aksjene.

I Japan steg Nikkei 225-indeksen 0,13 prosent til 17.982,19 poeng. Bedre gikk det i Sør-Korea, Australia, Singapore, Filippinene og Indonesia. Børsene i disse landene klatret til nye høyder.

I Japan økte selskapene investeringer med 13,6 prosent og satte med det ny rekord i første kvartal. Økonomene ventet at investeringen skulle øke med 10 prosent, viser en undersøkelse fra Bloomberg News.

I Kina falt Shanghai-indeksen 4,8 prosent og har falt 13 prosent fra toppen som ble nådd i forrige uke.

- Folk har fått med seg at Kina prøver å kjøle ned markedet, ikke drepe de tog derfor er det mindre grunn til å være bekymret for det, sier seniortrader Andrew Sullivan ved Daiwa Securities til Marketwatch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere