NA24.no

Asia til værs

Investorene i Asia fikk drahjelp fra amerikansk julehandel

De toneangivende indeksene hadde mandag sin sterkeste dag på ni uker.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er at rapporter fra detaljhandelen i USA- som denne helgen ble innledet med Black Friday, amerikanernes startskudd for julehandelen – viste at første handelsdag endte med en vekst på 8,3 prosent fra samme dag året før.

Det tolkes som positive signaler hos asiatiske eksportører og ga spillprodusenten Nintendo, og LG Electronics, Asias nest største mobiltelefonprodusent stor fremgang på børsen mandag.

- Ferieshoppingen i USA var overraskende sterk, sier forvalter Hisakazu Amano i T&D Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den sammenveide indeksen Morgan Stanley Asia Pacific stiger 2,6 prosent, og ligger an til sin beste dag siden 19. september.

I Japan stiger Nikkei225-indeksen 1,7 prosent. Den bredere Topix-indeksen endte med en oppgang på 2 prosent, trukket opp av Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., etter meldinger om at Kinas nye statlige investeringsfond kommer til å kjøpe japanske aksjer.

I Australia klatret S&P/ASX 200-indeksen 2,2 prosent det I helgen ble klart at det blir regjeirngsskifte etter at statsminister John Howard ikke fikk fornye tillit og må overlate posten til Arbeiderpartiets Kevin Rudd.

Bortsett fra i Kina var det fremgang i alle markeder. I Hongkong klatrer Han Seng-indeksen 3,21 prosent.

Her er noen nøkkeltall kl. 8.30:

Japans Topix: + 2,08%
Japans Nikkei 225: + 1,66%
Hongkongs Hang Seng: +3,21%
Kinas CSI 300: - 1,15%
Kinas Shanghai Composite: - 1,46%
Taiwans Taiex: + 2,36%
Sør-Koreas Kospi: + 4,65%
Singapores Strait Times Index: + 2,31%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere