NA24.no

Asia viste styrke

Sist oppdatert:
Sterk økonomisk vekst i Japan og USA bidro til at optimismen seiret blant investorene i Asia.

Gode nyheter rundt veksten i verdens to største økonomier førte til at det asiatiske aksjemarkedet fikk det største løftet på tre uker. I løpet av den siste måneden har raset i råvareprisene sendt de asiatiske aksjene ned, men råvareprisene har stabilisert seg noe de siste dagene.

NA24 - din nye næringslivsavis.

En oppjustering av BNP-veksten i USA for første kvartal fra 4,8 til 5,3 prosent. Markedet hadde ventet at veksten skulle justeres opp mer. Et inflasjonstall i den samme rapporten ble ikke endret, og dette bidrar trolig til å dempe rentefrykten som har bekymret markedet den siste tiden.

Samtidig kom det en rapport fra de japanske myndighetene som viser at konsumprisene i landet steg for sjette måned på rad. Dermed styrkes troen på at syv år med deflasjon er over, og at det igjen kan bli på tide med rentehevinger i landet.

Den brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index steg 1,4 prosent til 129,85 poeng. I Japan la Nikkei 225 på seg 1,2 prosent til 15.876,99 poeng, mens den mer brede Topix-indeksen ble løftet 1,3 prosent. Samme tendens i var det i Sør-Korea, der Kospi-indeksen steg 1,8 prosent, mens Hang Seng i Hongkong steg 0,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere