NA24.no

Asiafall på årets siste handelsdag

Børskommentar Asia, Asia, Nikkei
Børskommentar Asia, Asia, Nikkei Foto: FRANCK ROBICHON (Scanpix)
Det var ikke fyrverkeri på de asiatiske børsene på årets siste handelsdag.

De asiatiske børsene falt tilbake på fredag, og dermed ble det fantastiske børsåret 2009 avsluttet med nedgang.

I Japan var Nikkei-indeksen ned 0,9 prosent til en slutt for året på 10.546,44 poeng. Nikkei-indeksen har dermed løftet seg 19 prosent i 2009. Til sammenligning har Morgan Stanleys asiaindeks steget 34 prosent. Indeksen samler de største aksjene i stillehavsregionen. Fredag var det imidlertid nedgang for asiaindeksen også, etter et fall på 0,5 prosent til 120,05 poeng i morgentimene norsk tid.

Blant aksjene som fikk mest juling i asiaregionen var Japan Airlines. Spekulasjoner om konkurs fikk selskapet aksjer til å falle hele 24 prosent på Tokyo-børsen. Også andre flyaksjer fikk juling, og terrortruslen fra USA hjalp ikke på denne sektoren.

Ellers var gruvesektoren kraftig ned, med verdens største selskap innen denne sektoren, australske BHP Biliton, ned 0,5 prosent.

I Kina var Shanghai-indeksen opp 1,3 prosent, løftet av økningen i råvarepriser. I oljemarkedet var prisen på olje lite endret på 79 dollar. Senere i dag ventes de amerikanske oljelagrene å vise en nedgang på 1,85 millioner fat i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere