*Nettavisen* Økonomi.

Asiafall tross redningspakke

Investorene avventer neste trekk fra politikerne.

02.10.08 08:21

Det var nedgang på de asiatiske børsene, til tross for at det amerikanske senatet godkjente redningsplanen for amerikansk økonomi.

NA24 - din næringslivsavis

Nå går 700 milliarder dollarsplanen tilbake til Representantenes hus, som tidligere har stemt nei til planen. Les mer om avstemningen her:

Investorene er bekymret for at redningsplanen ikke klarer å hindre en amerikansk resesjon. Derfor fikk særlig asiatiske bilaksjer et klart fall torsdag, med Toyota ned 4 prosent og Honda ned omtrent det samme. Også råvareaksjene fikk et fall etter at Merrill Lynch meldte om lavere etterspørsel etter stål.

- Det virker som om det er et pessimistisk syn på at planen trolig ikke kan kurere alle problemer, sier en investor til nyhetsbyrået Bloomberg torsdag.

Morgan Stanleys Asia-indeks var ned 1,4 prosent i morgentimene norsk tid. Samtidig var den japanske Nikkei-indeksen ned 1,1 prosent. Dermed fulgte de asiatiske indeksene de amerikanske, etter at S&P 500-indeksen falt 0,5 prosent onsdag. Nedgangen i USA kom til tross for at den legendariske investoren Warren Buffet investering for 3 milliarder dollar i General Electric. Les mer om det her:

Annonsebilag