NA24.no

Asias børser på vei opp igjen


Opptur på asiatiske børser mandag. Illustrasjonsfoto: Infinity-bassenget på toppen av hotellet Marina Bay Sands i Singapore.
Opptur på asiatiske børser mandag. Illustrasjonsfoto: Infinity-bassenget på toppen av hotellet Marina Bay Sands i Singapore. Foto: Roslan Rahman (AFP)
Etter kraftig fall forrige uke, er børsene i Asia på vei opp igjen. Fredagens opptur i New York bidro til en positiv start på uken.

Uroen i USA smittet over på asiatiske børser forrige uke, men mandag ble de med på oppturen etter at Wall Street endte fredagen i pluss.

Børsen i Hongkong som sank med ni prosent forrige uke, åpnet med en økning på 0,8 prosent på ukas første handelsdag. I Shanghai økte indeksen 0,3 prosent, mens Singapore økte med 0,1 prosent.

Seoul økte med 0,9 prosent etter at møtet mellom Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong, og Sør-Koreas president Moon Jae-in under OL-åpningen, hvor sistnevnte ble invitert til Pyongyang.

Taipei, Manila og Sydney hadde også økninger på henholdsvis 0,6 prosent, 0,1 prosent og 0,4 prosent.

Børsen i Japan er stengt ettersom det er helligdag i landet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere