NA24.no

Asiatisk aksjeglipp

Få lyspunkt i Asia-handelen torsdag.

Nedgangen er primært ledet av shipping etter at fraktratene faller, og nok en gang råvareselskapene etter at gullprisen falt til sitt laveste på to uker.

NA24 - din næringslivsavis

Den sammenveiede regionsindeksen til Morgan Stanley faller for tredje dagen på rad til 119,43 poeng om lag to timer før børsene i Asia stenger for dagen. Torsdagens nedgang på én prosent resulterer i et tredagers fall på til sammen 3,7 prosent. Åtte av ti industrier i indeksen falt torsdag, og totalt var det kun hver tredje aksje som ikke falt i verdi.

De aller fleste markedene åpne for handel i Asia falt torsdag. Blant annet falt Japans Nikkei 225 også rundt én prosent til 12.569,37 poeng. Sør-Koreas Kospi-indeks ble redusert med 0,3 prosent til 1.421,83 poeng.

Lavere rater
Storbanken UBS gjorde torsdag kutt i sine estimat på inntjeningen for shippingaksjer. Med uttrykk som «oppbremsende etterspørsel, tilbudsoverskudd og aggressiv priskonkurranse» falt flere shippingselskaper på børsen. Samtidig falt Baltic Dry Index, en indikatorindeks på råvarebefraktning, over 4,4 prosent.

Mitsui OSK Lines som er Japans andre største shippingselskap falt 6,8 prosent. Nippon Yusen Japans største målt i salg falt 4,4 prosent til 792 yen.

Gull faller
Futures på gull for desember falt 2,30 dollar, eller 0,3 prosent, til 808,20 dollar på råvarebørsen i New York. Dette er den laveste verdien på gull siden 18. august i sommer.

Australias største gullgraver, gruveselskapet Newcrest Mining, falt 5,2 prosent på Australia-børsen. Zijin Mining Group som er Kinas største gruveselskap falt også med 1,3 prosent i Kina.

Lyspunkt
Hanjin Heavy Industries er det første verftet i Sør-Korea noen gang som skal bygge skip for selskaper internasjonalt. Verftsselskapet vant en kontrakt for 339 millioner dollar, om lag 1,9 milliarder kroner.

De skal ifølge Bloomberg bygge to VLCC oljetankere som skal til de Forente Arabiske Emirater. Selskapet økte sin verdi med 9 prosent under torsdagens handel.

Nøkkeltall torsdag. (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt):

Japans Topix: -1,24%
Japans Nikkei 225: -0,95%
Hongkongs Hang Seng: -0.80%
Kinas CSI 300: -1.00%
Kinas Shanghai Composite: -0.57%
Taiwans Taiex: -2.62%
Sør-Koreas Kospi: -0.68%
Singapores Strait Times Index: -1.90%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere