NA24.no

Asiatisk mobilmani

(Scanpix)
De asiatiske aksjemarkedene ble drevet frem av heftige telefonspådommer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Telefonaksjene havnet på et rally etter at analytikere forventer at Telecom Corp. i New Zealand og Singapore Telecommunications Ltd. vil bedre resultatene og på spekulasjoner om at NTT DoCoMo Inc. vil øke utbyttet.

NA24 - din næringslivsavis

- Å kjøpe telefonaksjer i Asia er en høykvalitetsmåte å bli eksponert mot vekstmarkedenes infrastruktursvekst. Det er en ekstra bonus at de betaler tilbake kontanter til aksjonærene, sier James Chua medforvalter i Phillip Capital Management i Singapore, ifølge Bloomberg.

Kameraprodusenten Canon Inc., som steg i går, ledet de japanske eksportørene nedover i dag på bekymringer om at europeiske myndigheter vil presse på for en styrkning av yenen på møtet G-7 møtet 9-10 februar. Gruvegiganten BHP Billiton ble belønnet med den kraftigste oppturen på fire år etter at de meldte at de vil kjøpe tilbake aksjer for ti milliarder dollar.

Den brede regionsindeksen til Morgan Stanley Capital, som inneholder over 1.000 aksjer, steg med 0,05 poeng til ny rekord på 143.27 poeng.

De kinesiske Shanghai og Shenzhen 300 indekser steg med sterke 2,1 prosent. Japans kjente Nikkei-indeks falt med 0,7 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt med 0,2 prosent. Indeksene falt også i Sør-Korea, Taiwan, Hongkong og på Filippinene.

Men hovedindeksene i India, Australia og Singapore steg alle til nye rekorder.

Japans største telefonselskap NTT DoCoMo steg med fire prosent, mens sørøst Asias største telefonselskap, Singapore Telecommunications, steg med 0, 6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere