NA24.no

Asiatisk nedtur

Sist oppdatert:
De ledende asiatiske børsene vender nesen ned torsdag. Kun i Singapore skinner solen.

Investorene i Asia er bekymret for at den siste tidens oppgang ikke reflekterer selskapenes fremtid. Det bidrar til å senke indeksene torsdag.

Ikke billige
Med ett hederlig unntak, Strait Times- indeksen, pekte de øvrige indeksene nedover.

- Det fins en del risiko på markedet akkurat nå og vurderingene av selskapet er ikke direkte billige. Investorene har økt sin risiko den siste tiden, og om det er riktig eller ikke gjenstår å se, sier Christopher Wong i Aberdeen Asset Management i Singapore til Bloomberg News.

Oljeselskapene i regionen faller tilbake med fallende oljepris.

Hongkong dratt tilbake
I Hongkong ble Hang Seng dratt tilbake av blant andre China Mobile og China Life Insurance. Morgan Stanley Capital International Asia Pacific faller 1,2 prosent til 164,45 poeng, og går dermed tilbake for første gang på fem dager.

Nikkei 225 faller 0.7 prosent til 17,077.26 poeng. Den kinesiske CSI 300-indeksen er stengte hele uken på grunn av ferie.

Den japanske chipprodusenten Elpida tilhørte en av få aksjer som beveget seg i positiv retning med en oppgang på 1,8 prosent. Årsak er spekulasjoner om at selskapets marginer kommer til å forbedres betydelig. Dette etter at selsaket begynte å selge minnebrikker direkte til sluttkonsument og ikke via spotmarkedet.

Dette er temperaturen kl 8.30:

Morgan Stanley Asia-Pacific Index -1,2%
Nikkei 225 -0,62%
Topix Tokyo -0,51%
Hongkongs Hang Seng -1,46%
Singapore STI +0,46%
Sydkorea Kospi -0,6%
Taiwan Taiex -0,75%
India BSE Sensex -0,40%
China Shanghai Composite STENGT
China Shenzhen Composite STENGT

Nedtur i USA
Etter at Dow Jones nylig satte ny historisk rekord har det blitt nedtur på de amerikanske børsene. Onsdag fortsatte nedturen da investorene avventer arbeidstallene fredag og starten på den kommende kvartalssesongen, som kanskje kan gi svaret på om oppgangen, siden korreksjonen i midten av august, kan forsvares. Forventningene er også skyhøye med tanke på sentralbankens neste rentemøte.

Onsdag kom det noen makrotall, men de ga få åpenbaringer i positiv retning. Den viktige markedsrenten på tiårige statsobligasjoner steg til 4,54 prosent fra 4,53 prosent tirsdag kveld. Dollaren viste styrke og steg mot alle de store valutaene.

Onsdagens nøkkeltall: Dow -0,56% til 13.968,05, Nasdaq -0,64% til 2.729,43, S&P 500 -0,46% til 1.539,59.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere