*Nettavisen* Økonomi.

Asiatisk oljerally

De asiatiske indeksene klatret mot slutten etter at oljeprisstigning økte interessen for de største selskapene.

De største selskapene i Japan fikk en pen oppgang torsdag etter at oljen klatret med to prosent i USA og fortsatte å stige på den elektroiske handelen i USA. Bak oljefremgangen lå de ukentlige amerikanske oljelagrene som viste en uventet sterk nedgang i oljelagrene.

NA24 - din næringslivsavis

Tokyos Nikkei indeks klatret med 1,9 prosent. Den bredere Topix-indeksen la også på seg 1,9 prosent.

Yenen har vært i fokus de siste dagene. Den ble handlet for 116,68 mot dollaren torsdag morgen mot 116,01 sent i New York og 116,44 i Tokyo i går.

Hovedindeksen i Australia datt med 0,1 prosent etter å ha steget to sesjoner på rad. Hongkongs Hang Seng klatret med 0,7 prosent, mens delindeksen for kinesiske aksjer på Hang Seng klatret med hele to prosent. Børsen i Shanghai steg med 0,6 prosent.

- Kinesiske politikkbekymringer ser ut til å forsvinne, så det er hvorfor Asia potensielt kan komme sterkere tilbake enn andre globale indekser som er mer fokuserte på risikoen i den amerikanske veksten, sier Tim Rocks aksjestrateg hos Macquarie, ifølge Marketwatch.

Oljeprisen steg markant i USA etter overraskende lave tall i den ukentlige lagerrapporten i USA. Et fat nordsjøolje kostet onsdag kveld 62,54 dollar, mot 61,48 tirsdag kveld. I midten av januar var prisen rundt 53 dollar. Prisen klatret ytterligere i den asiatiske elektroniske handelen.

Japans største oljeprodusent, Inpex, klatret med 1,6 prosent mens den nest største Japan Petroleum Exploration Co. klatret med over 2,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.