NA24.no

Asiatisk rentejubel

Sist oppdatert:
Med drahjelp fra den amerikanske sentralbanken ble det jubel i Asia.

Den amerikanske sentralbanken gikk vekk fra biasen hvor de venter en renteoppgang. Det sendte de asiatiske aksjene til det høyeste nivået på mer enn tre uker.

NA24 - din næringslivsavis

Dollaren falt som følge av rentebeslutningen i USA, men utsikter til lavere rentekostnader i USA sendte eksportaksjene opp. Selskaper som Sony og Samsung Electronics ledet an blant eksportørene.

- Asias vekst er fortsatt gearet mot handelen med USA, sier investeringsstrateg Peter Chiang ved DBS Asset Management.

Strategen mener at Feds kommentarer øker sannsynligheten om at det kan nærme seg en rentenedgang og tilfører lettelser til markedet som er bekymret for utfallet av nedkjølingen av den amerikanske økonomi.

Oppgangen i råvarene bidro også til at flere av de viktigste råvareaksjene steg. Oljeprisen steg for tredje da på rad, mens gullprisen også steg. Ståleksporten har også tatt seg opp og det fikk japanske legeringsprodukter.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International la på seg 1,7 prosent til 145,81 poeng. Det er den høyeste sluttkursen siden 27. februar som var dagen da de kinesiske aksjene raste i verdi.

I Japan klatret Nikkei 225-indeksen 1,5 prosent til 17.419,20 poeng, mens Shanghai og Shenzhen 300 steg til ny rekord og dermed tatt igjen hele tapet fra raset i slutten av februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere