*Nettavisen* Økonomi.

Åsne Seierstad solgte gigantvilla for 42 mill.

FIKK GODT BETALT: Men Åsne Seierstad fikk ikke prisantydning for gigantvillaen på Frogner i Oslo. Foto: Privat/NTB Scanpix

Valgte å selge sveitservilla under prisantydning.

27.01.18 09:16

Åsne Seierstad (47) har solgt sveitservillaen på Frogner i Oslo.

Etter hva Nettavisen erfarer fikk journalisten og forfatteren rundt 42 millioner kroner for villaen på nesten 600 kvadratmeter.

Eiendommen ligger i Tidemands gate, ikke langt fra Frognerparken. Villaen har en stor tomt, dobbel garasje og masse muligheter. Seierstad har leid ut loftsetasjen og en praktikanthybel i kjelleren.

Solgte under prisantydning

Sveitservillaen, som er det siste laftet huset på Frogner, hadde en prisantydning på 46 millioner, men ble altså solgt for noen millioner under takst. Det ser ikke ut til å bekymre så mange.

– Kjøper er «superhappy og helt fra seg av glede for at de har fått dette huset. Det skjønner jeg kjempegodt. Selger er også godt fornøyd, sier eiendomsmegler og partner Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners til Nettavisen.

Les også: Olav Thon (94) anbefaler folk å komme seg inn på boligmarkedet

Han forteller at de fikk bekreftet salget torsdag kveld. Det skal ha vært flere som har vært interessert, men ikke alle ville overta hele huset.

– Det letteste var å selge hele huset, og når riktig kjøper kom på banen handlet det bare om å bli enig om pris, fortsetter Thorkildsen i Nordvik & Partners.

Han vil ikke røpe hvem som har kjøpt boligen, men han omtaler dem som «en helt vanlig familie som ønsket seg mye plass».

Sveitservillaen som ble oppført i 1891 ble solgt akkurat på dagen seks måneder etter at den ble lagt ut for salg.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOLGTE GIGANTVILLAEN: Eiendomsmegler og partner Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners. Foto: Privat

Solid avkastning

Ifølge opplysninger fra Statens kartverk kjøpte Seierstad inn i sveitservillaen i 2003. Hun betalte da 4,2 millioner for en leilighet i 2. etasje.

Seierstad var da akkurat kommet hjem fra Bagdad etter å ha jobbet som journalist for NRK under Irak-krigen.

Året etter sikret Seierstad seg første etasje for 5,6 millioner kroner, og i 2006 sikret hun seg resten ved å overta loftsleiligheten for 4,4 millioner kroner.

Med en salgssum på 42 millioner kroner har investeringene kastet godt av seg på 15 år, selv om boligen har vært påkostet de senere årene.

Åsne Seierstad har ikke svart på Nettavisens henvendelse.

Opplever større pågang

Selv om gigantvillaen på Frogner nok tilhører unntakene i boligmarkedet, mener Thorkildsen den verste nedgangen nå er over i Oslo-markedet.

– Vi har opplevd vesentlig høyere aktivitet i alle prisklasser, og på alle boligtyper nå etter jul. Det har du sikkert lest andre steder også, men det er ikke bare noe som er konstruert. Mye av de vi ikke solgte i høst blir nå solgt, sier eiendomsmegleren, og fortsetter:

– Det er lagt ut færre boliger de 22 første dagene i januar 2018, enn på samme tid i 2017. Det betyr at det selges mer enn det som blir lagt ut for salg.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Les også: – Å kjøpe bolig i Norge er altfor gunstigNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.