NA24.no

Aspiro får fortsatt hjelp

(SCANPIX)
Schibsted gir ikke opp bidragene.

Schibsted ASA offentliggjorde 12. januar 2012 et styreanbefalt bud på alle aksjene i Aspiro AB på 1,65 svenske kroner i kontanter per aksje i Aspiro. Aspiros styre har, som tidligere kommunisert, med støtte blant annet i en uavhengig fairness opinion, enstemmig anbefalt selskapets aksjonærer å akseptere tilbudet.

  • Schibsted fullfører tilbudet til Aspiros aksjonærer, og erklærer at alle betingelsene for gjennomføring av tilbudet anses oppfylt
  • Total sett har aksjeeiere som representerer 45,4 prosent av kapitalen og stemmene i Aspiro akseptert tilbudet
  • Schibsted har igjennom tilbudet, blitt eier av 63,7 prosent av kapitalen og stemmene i Aspiro, inkludert de aksjene Schibsted eide før tilbudet ble fremsatt.
  • Tilbudsperioden forlenges frem til og med 2. mars klokken 17:00 (CET)
  • Oppgjør for de aksjonærer som har akseptert tilbudet i den ordinære tilbudsperioden er forventet å begynne 21. februar 2012

Schibsted has besluttet å fullføre tilbudet og alle vilkår for gjennomføring har dermed enten blitt innfridd eller frafalt. Aksjonærer som har akseptert tilbudet vil selvfølgelig ikke lenger ha rett til å trekke tilbake sin aksept tilbake.

Som majoritetseier vil Schibsted fortsette å støtte Aspiro fremover.

Trenger mer kapital
Som kommunisert i Aspiros rapport for fjerdekvartal og helår 2011 så innebærer selskapets planer for alternative forretningsmodeller for musikk at det vil blir behov for ytterligere kapital i 2012. Schibsted deler Aspiros syn på dette og ser det som mest sannsynlig at ny kapital må hentes fra eksterne kilder. Som uttrykt i tilbudsdokumentet, er Schibsted overbevist om at selskapet generelt har behov for ny kapital for å utvikle og utvide virksomheten, lyder meldingen.

Som majoritetseier, og i samarbeid med styret i Aspiro, vil Schibsted derfor aktivt jobbe for at selskapet skal å få tilgang til ny kapital så raskt det lar seg praktisk gjøre etter at tilbudet er sluttført. En slik kapitaløkning bør skje i form av en fortrinnsrettsemisjon.

- Vi mener at vårt tilbud representer en attraktiv pris for Aspiros aksjer, og tilbudet er anbefalt av styret i Aspiro. Selv om vi ikke har oppnådd en eierandel på 90 prosent, så har vi nå skaffet oss en klar majoritetsposisjon og har bestemt oss for å fullføre tilbudet. Vi er overbevist om at en full overtagelse ville ha vært det beste for Aspiro, men vi har konkludert med at å fullføre tilbudet vil være det nest beste alternativet for å sikre Selskapets fremtid. Som største aksjonær vil vi fortsette å støtte og utvikle Selskapet med et langsiktig perspektiv, sier Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans i Schibsted i en melding.

Ved utløpet av der opprinnelige tilbudsperioden den 15. februar 2012, hadde aksjeeiere som tilsammen representerer 93 574 385 aksjer akseptert tilbudet, noe som tilsvarer 45,4 prosent av kapitalen og stemmene i Aspiro. Sammen med de 37 772 222 aksjene som Schibsted allerede eier, utgjør dette 63,7 prosent av kapitalen og stemmene i Aspiro. Schibsted har ikke kjøpt eller solgt noen aksjer utenfor tilbudet.

Forlenger tilbudsperioden
Schibsted ønsker å gi de aksjonærene som ennå ikke har sendt inn aksept på tilbudet muligheten til å gjøre det. Derfor har Schibsted bestemt seg for å forlenge tilbudsperioden frem til og med 2. mars 2012 klokken 17:00 (CET).

For de aksjonærer som har akseptert tilbudet i den ordinære tilbudsperioden er, som tidligere kommunisert, oppgjør forventet å begynne 21. februar 2012. Oppgjør er forventet å finne sted rundt 8. mars 2012 for de aksjonærer som aksepterer tilbudet i den forlengede tilbudsperioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere