NA24.no


Administrerende direktør Tor Brekke i Hero har mottak over hele landet. Bildet viser motakksenteret i Kongsberg som disponerer 22 boliger med plass til 180 personer.
Administrerende direktør Tor Brekke i Hero har mottak over hele landet. Bildet viser motakksenteret i Kongsberg som disponerer 22 boliger med plass til 180 personer. Foto: Hero

Asyloperatør mener staten betaler for mye

Sjefen for Norges største private asyloperatør, Hero, mener staten betaler for mye for å innlosjere asylsøkere i midlertidige mottak.

I snitt betaler staten 790 kroner døgnet for en akuttplass, mer enn dobbelt så mye som de 355 kronene en ordinær plass koster, skriver Klassekampen. Bare i høst er det opprettet 5.288 midlertidige plasser, og Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng med å skaffe tak over hodet til dem som kommer. Dermed er det blitt svært lukrativt å tilby nettopp midlertidige plasser.

– Det er enkelt å tilby midlertidige plasser, og det er høyere lønnsomhet enn ved å drive ordinære mottak. Vi frykter at det er for dårlige insentiver til å opprette vanlige asylmottak med denne situasjonen, sier administrerende direktør Tor Brekke i Hero. Selskapet er den største private aktøren på dette markedet og tilbyr både midlertidige og ordinære plasser.

Brekke mener prisen på akutte plasser kunne vært lavere

– Vi ser for oss at vi kan klare å få prisene nedover nå som vi vet mer om hva som skal til for å drifte de midlertidige mottakene, sier Hero-sjefen og legger til at det beste tiltaket for å få ned kostnadene er rask bosetting.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere