*Nettavisen* Økonomi.

Atea kjøper nytt virksomhetsområde

Foto: Kleiven, Paul (SCANPIX)

Atea-konsernet kjøper seg vekst i nye nisjer og geografiske områder.

Atea A/S i Danmark har inngått avtale om å kjøpe Calamus Danmark AS. IT-kosnernet Atea forventer at kjøpet vil styrke selskapets posisjon i det voksende markedet for videokonferanse- og AV-løsninger.

Atea gjennomfører oppkjøpet ved å kjøpe alle aksjene i Calamus morselskap Nordic Audiovisual Group AS fra euity-fondet Altaria. Totalt må Atea legge 32,2 millioner norske kroner på bordet for aksjene. Det gir en selskapsverdi (entreprise value) tilsvarende 101,3 millioner kroner på Calamus/NAG.

Store på videokonferanse og AV
Calamus er spesialisert på levering av videokonferanseløsninger, AV-løsninger, interaktive whiteboards og audio-utstyr. Interaktive whiteboards og audio-utstyr for profesjonell bruk er i følge Atea, nye produktområder for selskapet i Danmark.

Danske Calamus forventes å nå en omsetning i inneværende regnskapsår på 221 millioner danske kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 16,1 millioner kroner. Regnskapsåret avsluttes i mars 2010. I forrige regnskapsår endte omsetningen på 206 millioner danske kroner med et EBITDA-resultat på 10,5 millioner danske kroner.

Ny geografiske områder
Calamus Danmark ble startet i 1977 og har kontorer i København og Aarhus, samt hovedkontor i Aulum på Vest-Jylland, et område hvor Atea ikke tidligere har vært representert.

- Kombinasjonen av Ateas store kundebase og Calamus Danmarks faglige dyktighet ventes å generere betydelig vekst innenfor det kjøpte selskapets forretningsområder de kommende årene. Det nye kontoret på Vest-Jylland vil skape et solid grunnlag for å tiltrekke nye kunder og øke inntektene i områdene rundt de store byene Herning og Holstebro, skriver Atea i en kommentar.

Atea er Norden og Baltikums ledende leverandør av IT-infrastruktur med rundt 4300 ansatte. Konsernet omsetter for omkring 15 milliarder kroner årlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.