Atea leverer overskudd

Nå kan aksjonærene også vente seg utbytte.

IT-selskapet Atea kan vise til en vekst på topplinjen, mens bunnlinjen ble noe mindre.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

I fjerde kvartla fikk de et resultat før skatt på 127,4 millioner kroner mot 178,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Grunnet utsatt skattefordeler ble nettoresultatet på 220,9 millioner kroner i det siste kvartal i 2008 mot 254,6 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Driftsresultatet før avskrivninger og opsjonskostnader (EBITDA) falt til 191,4 millioner kroner fra 216,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Det ordinære driftsresultatet falt til 147,1 millioner kroner mot 190 millioner kroner.

Driftsinntektene vokste derimot til 4.709 millioner fra 4.338,2 millioner kroner.

Selskapet opplyser at kontantstrømmen fra driften ble på 300,9 millioner kroner i fjerde kvartal og ved utgangen av kvartalet hadde Atea 568,2 millioner kroner i kontanter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

For 2008 kan aksjonærene vente seg et utbytte på 1 kroner per aksje. Det foreslår styret i selskapet.

- Jeg er svært fornøyd med å se fortsatt vekst i driftsinntekter i et vanskelig marked, og at vi tar markedsandeler. Resultatene fra tjenester er spesielt sterke, og viser vår solide og økende markedsposisjon på IT-infrastruktur, kommenterer konsernsjef Claus Hougesen, i Atea.

Konsernsjefen sier han har respekt for finanskrisen og dens påvirkning, men selskapet venter at organisk vekst vil bli supplert av vekst gjennom oppkjøp.

Likevel utsetter de langsiktige målene.

- Atea-konsernet har finansiell styrke til å spille en viktig rolle i den pågående markedskonsolideringen. Som følge av den globale økonomiske nedgangen er den tidligere kunngjorte finansielle målsetningen for driftsinntekter på 20 milliarder kroner og EBITDA på 1 milliard kroner i 2010, utsatt til 2011.

- Når de økonomiske tidene er vanskelige, er det gunstig å være stor og ledende, og derfor tror vi Atea vil ta markedsandeler i 2009. Dette vil gjøre Atea til en enda mer solid og stabil partner for eksisterende og nye kunder, skriver selskapet i resultatpresentasjonen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag