*Nettavisen* Økonomi.

Atea overbeviser

Den nordiske IT-kjempen Atea leverer bedre enn ventet.

IT-selskapet Atea overbeviser med resultatene for andre kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Selskapet leverer et resultat før skatt på 60,4 millioner kroner mot 104 millioner kroner i samme periode i fjor. Dette var noe over forventingene på 54 millioner kroner.

Driftsinntektene endte på 3.785 millioner kroner i andre kvartal, mot 3.756 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne drifistsinntekter på 3.756 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger og opsjonskostnader (EBITDA) falt til 117 millioner kroner fra 157 millioner kroner i andre kvartal 2008. Det ordinære driftsresultatet falt til 71,1 millioner kroner mot 120,2 millioner kroner. Analytikerne så for seg et EBITDA-resultat på 157 millioner kroner og et ordinært driftsresultat på 65 millioner kroner.

- I lys av krisen i verdensøkonomien i første halvår 2009 samt forventninger om at det totale nordiske IT-infrastrukturmarkedet vil falle med 2,1 prosent dette året, er vi selvsagt veldig fornøyd med våre prestasjoner og at våre offensive angrepsplaner kombinert med et høytkostnadsfokus i organisasjonen skaper positive resultater i en utfordrende tid. Vi forventer at også andre halvår 2009 vil bliutfordrende og vil fortsette med å være tett på våre eksisterende ognye kunder hver dag for å forsøke å vinne hver eneste ordre, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag