NA24.no

Atea overbeviser

Den nordiske IT-kjempen Atea leverer bedre enn ventet.

IT-selskapet Atea overbeviser med resultatene for andre kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Selskapet leverer et resultat før skatt på 60,4 millioner kroner mot 104 millioner kroner i samme periode i fjor. Dette var noe over forventingene på 54 millioner kroner.

Driftsinntektene endte på 3.785 millioner kroner i andre kvartal, mot 3.756 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne drifistsinntekter på 3.756 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger og opsjonskostnader (EBITDA) falt til 117 millioner kroner fra 157 millioner kroner i andre kvartal 2008. Det ordinære driftsresultatet falt til 71,1 millioner kroner mot 120,2 millioner kroner. Analytikerne så for seg et EBITDA-resultat på 157 millioner kroner og et ordinært driftsresultat på 65 millioner kroner.

- I lys av krisen i verdensøkonomien i første halvår 2009 samt forventninger om at det totale nordiske IT-infrastrukturmarkedet vil falle med 2,1 prosent dette året, er vi selvsagt veldig fornøyd med våre prestasjoner og at våre offensive angrepsplaner kombinert med et høytkostnadsfokus i organisasjonen skaper positive resultater i en utfordrende tid. Vi forventer at også andre halvår 2009 vil bliutfordrende og vil fortsette med å være tett på våre eksisterende ognye kunder hver dag for å forsøke å vinne hver eneste ordre, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere