NA24.no

Atomfrykt preger Asia

Sist oppdatert:
De asiatiske markedene preges av frykt for hva Nord Korea vil foreta seg fremover.

Mandag kom nyheten om at Nord Korea hadde gjennomført en vellykket underjordisk prøvesprengning av en atombombe, den andre siden 2006. Den uberegnelige nasjonen, med Kom Jong-Il i førersetet, har tidligere også avfyrt en langdistanserakett.

NA24 - din næringslivsavis

Frykten er at landet nå utvikler atomrakketsystemer som vil kunne nå langt, og true stabiliteten i hele regionen. Dette preger også aksjemarkedet tirsdag etter gårsdagens fall.

En artikkel i en sørkoreansk avis melder om at landet kan fyre av noen kortdistanse missiler, noe som fikk aksjemarkedet i Sør Korea til å reagere negativt med 0,9 prosent. Morgan Stanleys Asia-indeks tikket ned 0,2 prosent i morgentimene norsk tid mens Nikkei-indeksen i Tokyo faller tilbake 0,8 prosent, melder Bloomberg News.

Det er første handelsdag i USA tirsdag, etter at nasjonen feiret sine veteraner mandag. Futureshandelen på de toneangivende indeksene indikerer nedgang, og der er det forventninger til eiendomsprisene som preger forventningene.

Mandag fordømte FNs sikkerhetsråd Nord Koreas atomprøvesprengning, og den amerikanske presidenten sa til reportere i Washington mandag kveld at de ville stå ved sine venner og allierte og stå opp mot Nord Korea. Det ble også bestemt å innføre straffesanksjoner mot kommunistregimet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere