*Nettavisen* Økonomi.

Åtte av ti vil ha Borten Moe

Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i Senterpartiet fredag. Foto: Cornelius Poppe (/ NTB scanpix)

Åtte av ti senterpartivelgere vil at Ola Borten Moe skal fortsette som nestleder i partiet, ifølge en ny måling.

06.04.14 22:01

82,8 prosent av Sp-velgerne svarer ja på spørsmålet om Borten Moe bør fortsette som partiets nestleder, viser målingen som er utført av TNS Gallup for TV 2.

– Jeg har aldri kommentert den typen målinger før, og tror ikke jeg skal begynne med det nå, sier Borten Moe.

LES OGSÅ: - Derfor er skjebnevalget så viktig


Kampvotering

Senterpartiet skal velge ny ledelse på mandagens ekstraordinære landsmøte. Det er på det rene at Trygve Slagsvold Vedum blir ny partileder, men om det første nestledervervet blir det kampvotering mellom Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim.

Vinner Borten Moe, vil Tvinnereim få en ny sjanse som andre nestleder. Utfordrer er stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås fra Nordland. Skulle Tvinnereim bli valgt til første nestleder, blir Nordås valgt til andre nestleder uten motkandidat.

Kvinnene uenige

- Anne Beathe Tvinnereim som nestleder er rett kvinne til rett tid, fastslår den nyvalgte lederen for Senterpartiets kvinneorganisasjon.

Beate Marie Dahl Eide (33) levner ingen tvil om hvor hun står i spørsmålet om hvem av Tvinnereim og Ola Borten Moe som bør bli partiets første nestleder. Anne Beathe Tvinnereim bør komme seirende ut av kampvoteringen på landsmøtet mandag, fastslår Eide på vegne av seg selv og Senterkvinnenes sentralstyre.

– Hun er dyktig og kunnskapsrik, og fronter de grønne verdiene og Senterpartiets hovedsaker på en utmerket måte. Og hun har en evne til å virkelig engasjere folk hun møter, sier Eide.

Eide har siden 2011 vært fylkestingsrepresentant for Senterpartiet i Telemark. I 2007-2008 var hun nestleder i Senterungdommen. I helgen ble hun valgt til ny leder i Senterkvinnene.

I den posisjonen vil Eide automatisk være medlem av Sps sentralstyre og landsstyre. Nå slår hun fast at «én av de to i toppen bør være en kvinne».

Hun understreker imidlertid at det også i Senterkvinnene er ulike meninger om hvem som bør bli ny første nestleder, og at utsendingene står fritt til å stemme etter egen overbevisning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.