Åtte i styret trekker seg

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Hva skjer i Utdanningsforbundet?

02.02.10 13:47

Styret i Utdanningsforbundet Buskerud har gått av, skriver Utdanningsnytt.

Konstituert fylkesleder Kolbjørg Ødegaard bekrefter overfor Utdanning at leder Kristine Novak, nestleder Steinar Saastad og ytterligere seks i styret har gått av, men sier at hun ikke vet hvorfor.

- Jeg har valgt å ikke vite noe. Det har vært bevisst fra min side. Jeg vil nå jobbe med fylkeslaget fram mot et ekstraordinært fylkesårsmøte i april slik at vi får en ny ledelse på plass, sier Ødegaard, som ble konstituert i forrige uke.

Frafallet gjør at fylkesstyret ikke er beslutningsdyktig, og det ekstraordinære fylkesårsmøtet som blir avholdt 15. april, skal velge nytt styre. Valgkomité velges allerede onsdag.

- De ansatte og de som er igjen her i fylket og jeg er opptatt av at fylkeslaget skal fungere så godt som mulig med redusert bemanning. Vi må få unna de viktigste oppgavene, og noe av dette er å få gjennomført de kursene som er planlagt, presiserer Ødegaard.

Utdanningsforbundets ledelse ønsker ikke å uttale seg om saken. Kristine Novak svarte heller ikke på forespørsler fra Nettavisen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.