*Nettavisen* Økonomi.

Atter ny børsrekord

Det går i store volum på fisk-, olje- og riggaksjer. Det er kake igjen...

02.03.06 17:11

Hovedindeksen dro ut med duggfrisk vind i seilene og endte opp drøye halvprosent til ny notering på 372,24 poeng.

John Fredriksens Frontline hadde en korreksjon i dag da selskapet utbetalte et dividende på ti kroner aksjen. Noe som allerede ble besluttet på fjerdekvartalsfremleggingen.

Aksjen gikk ned knappe fem prosent til ny kurs på 248 kroner og en relativ liten handel på 160 millioner kroner.

- Frontline utbetalte utbytte i dag, og er egentlig marginalt ned noen få kroner. Vi kalkulerer det som nesten uforandret fra i går, sier Bjørn Giæver hos DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

DNO fortsetter kursoppgangen etter en melding, fra sin egen partner Oil Search, om at det har registrert olje og gass under boringen i basement-seksjonen på Nabrajah-9-sidestegsbrønnen i Jemen. Og rykter om at Statoil skal være interessert i DNOs Goliat-andel, noe konsernsjef i DNO Helge Eide aviser på det sterkeste til Reuters.

Oljeanalytiker hos First Securities Martin Molsæter sier DNO-aksjen stiger p.g.a. flere forhold.

- Aksjen har jo vært litt ned den siste tiden, og kombinert med disse ryktene om at Statoil vist skal ha interesse for DNOs Goliat-andel gjør at den stiger. Men denne aksjen spretter jo opp og ned hele tiden, sier han til TV2 Nettavisen.

DNO-aksjen begynte på 45,40 kroner i morges og endte opp 6,2 prosent til ny kurs på 48,20 kroner etter at aksjen en tid i ettermiddag var helt oppe i 49,70 kroner. Det ble omsatt 924 millioner i aksjen.

Staten planlegger et lynangrep på Fjord Seafoods, og kan skape en av verdens største oppdrettsselskaper skrev TV2 Nettavisen tidligere i dag. Cermaq vurderer å by på Fjord Seafood. Finansdirktør Peter Williams avviser disse ryktene.

- Det er helt naturlig at Cermaq avviser disse ryktene, men at det jobbes i kulissene om å få til en større enhet er veldig sannsynlig. Markedet ser ut til å være villige til å prise inn en mulighet til at det kan være noe likevel, sier en megler til TDN Finans.

Aksjen endte på 79,50 kroner og opp med 3,3 prosent.

Statoil gikk opp 0,9 prosent til ny notering på 175,50 kroner og en handel på 1,7 milliarder kroner. Statoil skrev i en melding at det hadde nådd sin målsetning om reduserte kostnader på Statfjord-feltet med 0,7 milliarder kroner 12 måneder tidligere enn selskapet hadde planlagt og ble belønnet med oppgang.

Norsk Hydro hadde en 0,3 prosent oppgang til ny notering på 806,50 kroner og en handel på kappe 0,8 milliarder kroner.

SeaDrill koster videre og hadde en oppgang på drøye fem prosent til ny kurs på 76,75 kroner, og en omsetning på 728 millioner kroner.

DnB Nor og Orkla hadde begge en korrigering av sine aksjer. DnB med knappe prosenten til ny kurs på 81,25 kroner og Orkla ned 1,2 prosent til ny kurs på 295 kroner.

Oljeprisen (Brent Crude levering i april) gikk opp knappe 1,5 prosent og ny pris er 63,36 dollar fatet.

De europeiske børsene gikk som følger; London ned 0,7 prosent, Paris ned 1,1 prosent, Frankfurt knappe to prosent, og OMX ned 0,3 prosent. Dow Jones og Nasdaq åpnet begge ned h.h.v. 0,5 og 0,3 prosent.

Det ble omsatt for 8,9 milliarder kroner i akjser og grunnfondsbeviser på børsen torsdag fordelt på nestenm 27.000 transaksjoner. Gjennomsnittet for hele år har ligget på 9,9 milliarder i omsetning per dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag