NA24.no

Audi innrømmer jukseprogramvare i sine motorer

Sist oppdatert:
Den tyske bilprodusenten Audi, søsterselskap av Volkswagen, innrømmet mandag at motorer den produserer inneholdt programvare ansett for å være ulovlig i USA.

Audi sier det har fortalt amerikanske kontrollører at selskapets 3-liter dieselbiler hadde tre programvarer som ikke tidligere var framlagt da det mottok forskriftsmessige godkjenninger.

Volkswagen har tidligere uttalt at utslippsjukset kun gjaldt selskapets 2-liters dieselmotorer, og at søsterselskapet Audi ikke hadde lignende programvarer.

Audi innrømmer at det ikke innledningsvis fremla for amerikanske myndigheter hvilke programvarer som fantes i 3-litersmotorene, men hevder at programvarene ikke var ment å jukse med utslippene. En talsmann for selskapet sier at biler med disse motorene ikke kunne merke om de var på veien eller ble testet, noe den ulovlige programvaren til VW kunne.

Programvaren er installert i Audi-, Volkswagen- og Porsche-modeller fra 2009 til i dag, som omfatter omtrent 85.000 biler i USA.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere