NA24.no

AUF anmelder Tybring-Gjedde for rasisme

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Frp-toppen tar ikke anmeldelsen seriøst.

- I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskiven i matpakken, gutter med innvandrerbakgrunn truer norske gutter med juling dersom de ikke får mer spilletid på fotballaget.

Det sa stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, under partiets landsmøte i midten av mai.

- Nedsettende
Det fikk begeret til å renne over for AUF. Nå anmelder ungdomsoranisasjonen Tybring-Gjedde for rasisme, melder tv2nyhetene.no.

- På landsmøtet til Fremskrittspartiet sa Christian Tybring-Gjedde ganske nedsettende ting om innvandrerungdom som vi ikke finner oss i, og vi sier nå at grensen er nådd, sier AUF-leder Eskil Pedersen til tv2nyhetene.no.

- Bare videreformidler
Frp-politikeren kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen, og tar ikke anmeldelsen seriøst. Han mener han bare videreformidler reaksjoner fra velgerne.

- Jeg har fått hundrevis av e-poster fra fortvilte foreldre, som opplever dette – og det er min jobb som politiker å rapportere det videre, fordi alle andre politikere velger å la være, forklarer Tybring-Gjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere