NA24.no

August ga børsoppgang

Sist oppdatert:
Torsdag ble uspennende på USA-børsene, men satte i alle fall punktum for en plussmåned. Royal Caribbean cruiset høyt.

HOUSTON (NA24): De ledende indeksene på USA-børsene endte marginalt i minus torsdag, på den siste dagen i august, en måned som ga oppgang for indeksene.

S&P 500-indeksen steg 2,1 prosent i august, Dow Jones-indeksen 1,7 prosent og Nasdaq steg 4,4 prosent. Blant dem som har trukket opp den teknologitunge Nasdaq-indeksen er tungvektere som Cisco, som har steget over 20 prosent i august, Intel og Microsoft. Dette er aksjer som har hatt en svak utvikling de siste årene.

Cruiserederiet Royal Caribbean, som også er notert på Oslo Børs, steg hele 8 prosent til en pris som tilsvarer drøyt 230 norske kroner. Aksjen sluttet opp 3 prosent til 221 kroner på Oslo Børs. Oppgangen kommer etter at selskapet annonserte kjøp av det spanske cruiserederiet Pullmantur, og i den forbindelse oppjusterte anslått resultat for tredje kvartal.

Det kom en rekke makrotall i dag: Husholdningenes inntekter og forbruk, med et tilhørende inflasjonsmål, ukentlige ledighetstall, ordreinngang for industrien og en regional bedriftsindeks fra Chicago. Alt i alt var det ingen overraskelser, verken noe som skulle tilsi økt inflasjon eller bråstopp i aktiviteten.

Fredag kommer den viktige månedlige sysselsettingsrapporten, som ofte påvirker finansmarkedene.

Markedsrentene fortsatte å falle torsdag, slik trenden har vært etter at den amerikanske sentralbanken tok pause i sine rentehopp nå i august.

Renten på tiårige statsobligasjoner er nå 4,73 prosent, det laveste nivået på fem måneder.

Et fat nordsjøolje for levering i oktober koster torsdag kveld 70,35 dollar, marginalt ned fra onsdag. Økende gasslagre i USA trekker energiprisene ned, men samtidig har tidsfristen FN satt for at Iran skulle stanse sitt atomprogram kommet og gått uten noen fremgang. President George W. Bush sier dette må få konsekvenser for Iran.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,02% til 11,381.15

Nasdaq -0,09% til 2,183.75

S&P 500 -0,04% til 1,303.81

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere