NA24.no

Aune & Co dropper motstand

Med styreleder Geir Aune i spissen aksepterer Ocean Rig-styret budet.

Styret i riggselskapet Ocean Rig har ikke klart å få frem alternativer til bulkrederiet og den greske rederen Georgo Economous, og ser dermed ikke noe grunnlag for å anbefale aksjonærene å ikke akseptere budet.

NA24 - din næringslivsavis

Det går frem av uttalelsen som styret i Ocean Rig med styreleder Geir Aune i spissen har kommet med tirsdag formiddag. De peker blant annet på at DryShips allerede har kjøpt opp over 75 prosent av aksjene i riggselskapet, og deres intensjon om å ta selskapet av børs. En slik beslutning krever to tredjedelers flertall, noe DryShips allerede har.

- Styret har ikke blitt kontakt av noen tredje part som har indikert interesse for å sette frem et konkurrerende bud på aksjene i selskapet. Styret ser det som urealistisk å få frem et konkurrerende tilbud så lenge tilbyderen kontrollerer mer enn 75 prosent av utstedte aksjer i selskapet, slår styret fast.

Styremedlemmene og ledelsen vil også som følge av dette akseptere budet eller selge sine aksjer i markedet. DryShips har satt frem et bud på 45 kroner per aksje i Ocean Rig.

Ocean Rig eier to moderne ultra dypvannsrigger, og var lenge mest kjent for de store overskridelsene i forbindelse med byggingen av de to riggene Eirik Raude og Leiv Eriksson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere