NA24.no

Australsk rosé-nyhet

Sist oppdatert:
Australsk vinfavoritt girer opp til sommeren.

I fjor økte salget av rosévin i Norge med hele 63 prosent, og var den kategorien som kunne vise til størst prosentvis vekst på Vinmonopolet.

NA24 – din næringslivsavis

Produsentene bak «Jacobs Creek», som er den mestselgende australieren på Vinmonopolet, ruster seg nå til sommersesongen. Nå lanserer australierne egen rosévin i Norge.

Får fotfeste
- Rosévin opplevde en formidabel salgsvekst i fjor og har nå fått et etterlengtet fotfeste i Norge. Det er naturlig at Jacob`s Creek deltar på denne markedsutviklingen og bidrar til å utvide dette markedet, sier Cecilie Gilhuus, som er markedssjef i Brand Partners.

Siden 1989
Navnet Jacob's Creek stammer fra elven ved samme navn som slynger seg gjennom de australske vinmarkene. Den første Jacob's Creek-vinen ble lansert på det australske markedet i 1976 og var en rødvin fra 1973 laget av druene Shiraz, Cabernet Sauvignon og Malbec. I 1989 ble den første Jacob`s Creek vinen solgt i Norge.

Over 30 år etter at Jacob`s Creek lanserte sin første vin på det internasjonale markedet, og 17 år etter at Shiraz Cabernet Malbec ble lansert her hjemme, er dette fortsatt den mestselgende australske flaskevinen i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere