NA24.no

Avblåser Dubai-krise

Dubai-børs, gjeldskrise
Dubai-børs, gjeldskrise Foto: KARIM SAHIB (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette er «begrenset og håndterbart», sier det internasjonale pengefondet, IMF.

Effekten av Dubai-krisen er «begrensede og håndterbare» for bankene som har lånt ut til det statlige selskapet Dubai World. Det sa Masood Ahmed, som er sjef for det internasjonale pengefondet IMFs Midtøsten- og sentralasia-avdeling, på en telefonkonferansen torsdag.

Han sa samtidig at Dubai Worlds planer om å utsette nedbetalingen av deler av sin gjeld, vil bremse veksten i De forente emirater, UAE. Ahmed la vekt på at usikkerheten i markedet har blitt redusert etter at Dubai World har gjortgjort sin posisjon for investorene de siste dagene.

Sluppet taket
De siste dagene har frykten for en finanskollaps i emiratet Dubai herjet over verdens finansmarkeder. Nå er Dubais klamme hånd i ferd med å slippe taket, og finansmarkedene i Asia, USA og Europa har tatt seg opp igjen etter den sterke nedgangen i slutten av forrige uke.

Tirsdag ga en ny uttalelse om omstruktureringen av Dubai World ny giv til finansmarkedene.

I en uttalelse fra Dubai World heter det at selskapet vil restrukturere gjeld for 26 milliarder dollar. Tidligere har investorene fryktet at det er hele 59 milliarder dollar i gjeld som skal restruktureres. Dermed er gjeldssummen som er rammet kun halvparten at det markedene fryktet. I meldingen kommer det også frem at det i prinsippet kun er obligasjonsgjelden til byggeselskapet Nakheel og eiendomsselskapet Limitless som er rammet. Morselskapet Dubai World har totalt 59 milliarder dollar i gjeld.

Går ut mot pressen
Fra offisielt hold i Dubai uttrykkes det samtidig irritasjon over den store oppmerksomheten saken har fått. Nå anklages pressen for å ha overdrevet Dubai Worlds problem


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere