NA24.no

Avblåst streik tynger oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen har fortsatt ned onsdag etter et større fall tirsdag.

Etter at oljepristoppen ble nådd mandag, så falt oljeprisen markert i tirsdag og trenden fortsetter i dag på meldinger om at den pågående oljearbeiderstreiken i Nigeria blir avsluttet.

NA24 - din næringslivsavis

Et fat nordsjøolje for levering i juni omsettes onsdag formiddag på 112,95 dollar, mot toppnoteringer fredag og mandag på nivåer rett over 117,50 dollar per fat.

Nigeria
Streiken blant oljearbeiderne i Nigeria startet i forrige uke, og har stoppet så godt som hele ExxonMobils oljeproduksjon på 800.000 fat per dag i landet. Fagforeningen har nå gått med på å gjenoppta arbeidet mens forhandlingene fortsetter.

Det kraftige fallet tirsdag kom etter at den amerikanske dollaren steg markert i valutamarkedet. Oppgangen i oljeprisen de siste månedene har vært tett knyttet til en stadig svakere dollar.

Oljelagertall og renten
Ny endrigner i oljeprisen kan ventes onsdag ettermiddag i forbindelse med to viktige hendelser i USA. For det første publiseres de ukentlige oljelagertallene for USA, samtidig som det kommer en beslutningen fra den amerikanske sentralbanken rundt styringsrenten. Det er ventet at Federal Reserve vil kutte styringsrenten med ytterligere 25 basispunkter til 2 prosent.

Skulle derimot sentralbanken overraske ved å holde renten uendret kan de gi nye løft i dollaren og dermed fall i oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere