*Nettavisen* Økonomi.

Avdød milliardær ville raide selskap

OMKOM: Den norske investoren og milliardæren Erik Henriksen døde i en båtulykke på Cayman Islands mandag kveld lokal tid. Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)

Erik Henriksen skal skaffet seg en eksponering på 14,9 prosent av seismikkselskapet Polarcus i dagene før han omkom i en båtulykke.

12.11.15 13:44

Den norske milliardæren og investoren Erik Henriksen (58) omkom i en båtulykke på Cayman Islands mandag denne uken.

Ifølge Finansavisen skal den utenlandsbaserte Oslo-mannen ha fått levert en 34 fots speedbåt med 1050 hestekrefter av typen Nor-Tech i september i år.

Det var trolig denne båten Henriksen og en 41 år gammel medpassasjer falt over bord fra. 41-åringen overlevde ulykken, til tross for at han – i likhet med Henriksen – ble liggende lenge i vannet før hjelp kom til.

Finansavisen skriver videre at Henriksen jobbet med å sikre seg kontroll i seismikkselskapet Polarcus i dagene før ulykken. Etter det avisen erfarer, skal investoren, gjennom sitt heleide Sabaro Investments, ha skaffet seg en eksponering på 14,9 prosent av seismikkselskapet i dagene før dødsfallet inntraff.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

ILLUSTRASJONSBILDE: Erik Henriksen fikk levert en 34 fots speedbåt med 1050 hestekrefter av typen Nor-Tech så sent som september i år. Foto: nor-techboats.com

«Vi skal konvertere obligasjonsgjelden i Polarcus til egenkapital. For å få til det må det være kompetente folk i ledelsen og styret. Store deler av dagens ledelse er bra, men det er langt verre med kompetansen i styret,» uttalte Henriksen til Finansavisen for en måned siden.

Henriksens mangeårige advokat Morten Garman i Gram Hambro & Garman Advokatfirma skal ifølge Finansavisen ha en sentral rolle i Henriksens planer for Polarcus.

Garman sa følgende til Nettavisen i går:

- Virksomheter tilknyttet Erik Henriksen vil fortsette gjennomføringen av hans planer og visjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag