NA24.no

Avgjør Kanal 24s fremtid

Skjebnen til radiokanalen kan bli avgjort i dag.

Klokken 11 holder TV 2 ekstraordinært styremøte. Trolig avklares Kanal 24s fremtid.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kampen om å finne en løsning på Kanal 24 har pågått omtrent siden radiostasjonen gikk på luften.

Vinn eller...
Etter at TV 2-sjef Alf Hildrum tiltrådte i stillingen har forholdene rundt eiersituasjonen i radiokanalen blitt enda mer turbulente. Hildrum ga kanalen klar tale allerede samme dagen som han tiltrådte og gjorde det klart for Kanal 24 i VG at det nå var vinn eller forsvinn.

I et ekstraordinært styremøte i dag vil TV 2 trolig komme frem til den etterlengtede avklaringen om radiostasjonen. Et av alternativene er å selge den, men til hvem? P4 meldte seg ut av den dansen tidligere i uken, radiostasjonen forsto at konsesjonsbetingelsene ville være vanskelig å rokke ved.

SBS Radio med Radio 1 sitter på gjerdet, men har indikert at det kan være av interesse avhengig av betingelsene. En annen potensiell kjøper er David Montgomery og Edda Media. Men han liker ikke bedrifter med røde tall på bunnlinjen og dårlige driftsmarginer, og da hjelper det lite at han får den nasjonale plattformen han så sårt ønsker seg.

Blir som eier
Og så er det P4-gründer Svein Larsen og hans 21st Venture. Han bekrefter overfor Kampanje at selskapet har lagt inn bud på radiokanalen. Ifølge Dagens Næringsliv vil klubbleder og profilert programleder Svein Tore Bergestuen hoppe av kanalen dersom det skjer.

Siste alternativet, det er helt sikkert flere - TV 2 har indikert at det er minst fem av dem - er å beholde Kanal 24 og integrere kanalen tettere med resten av systemet i TV 2 Gruppen. For å legge ned koster tap av 50 millioner kroner og ansikt for TV 2. Dette er derfor trolig det minst sannsynlige alternativet.

For TV 2 ville det utvilsomt vært en fordel å ha Kanal 24 dersom mediekonsernet klarte å integrere kanalen tettere med de øvrige mediekanalene. Dette innrømmer Hildrum at TV 2 ikke har fått til. Samtidig har TV 2 Gruppen også ventet siden februar på tillatelse fra kulturminister Trond Giske om å få flytte hovedkontoret til radiokanalen til Bergen og inn i resten av TV 2 Gruppen.

Det kan være at de siste måneders spill i spaltene rett og slett er for å vise Trond Giske hvordan det kan ende opp dersom han ikke gir TV 2 som TV 2 vil.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere