NA24.no

Avgjør om palestinere får stemme

Sist oppdatert:
Den israelske regjeringen avgjør søndag om palestinere i Jerusalem får stemme under det palestinske parlamentsvalget 25. januar.

I en telefonsamtale med den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice tirsdag opplyste den fungerende israelske statsministeren Ehud Olmert at regjeringen vil stemme over saken i sitt ukentlige møte søndag.

Rice ringte Olmert for å få siste nytt om statsminister Ariel Sharon, som fremdeles ligger på sykehus etter et slag.

Om regjeringen godkjenner planen vil det løse en krangel som har truet med å komme i veien for det palestinske valget 25. januar, melder Associated Press.

Israel har truet med å hindre palestinerne å avgi sine stemmer i Jerusalem, der det har vært mulig å stemme ved tidligere valg. Grunnen til den israelske trusselen om boikott er at den militante gruppen Hamas stiller til valg.

Hvis den israelske regjeringen skal tillate stemmegivningen i Jerusalem forutsetter det at Hamas ikke deltar, het det i en uttalelse fra den fungerende statsministeren Olmert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere