NA24.no

Avinor forberedt på nye kostnadskutt

Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen sier han forholder seg til prognosene fra Transportøkonomisk Institutt, som tilsier at stagnasjon og tilbakegang snart skal følges av vekst. Likevel signaliserer han at planlagte utbygginger kan bli rammet.
Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen sier han forholder seg til prognosene fra Transportøkonomisk Institutt, som tilsier at stagnasjon og tilbakegang snart skal følges av vekst. Likevel signaliserer han at planlagte utbygginger kan bli rammet. Foto: Anette Karlsen (NTB Scanpix)
Flytrafikken rammes av nedgangen i oljesektoren. Avinor, som driver 46 lufthavner i Norge, utelukker ikke nye kostnadskutt i tiden framover.

Det statlige aksjeselskapet som finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg ved lufthavnene, har allerede satt i gang en innsparingspakke på 1,5 milliarder kroner. Men det kan vise seg å ikke være nok, skriver Aftenposten.

Konsernsjef Dag Falk-Petersen sier han forholder seg til prognosene fra Transportøkonomisk Institutt, som tilsier at stagnasjon og tilbakegang snart skal følges av vekst. Likevel signaliserer han at planlagte utbygginger kan bli rammet.

– Ringvirkningene av problemene i internasjonal oljeindustri var det få som kunne forutse. Skulle ikke veksten i antallet reisende komme tilbake, vil det bli nødvendig med nye kostnadskutt. Da må vi vurdere å skrinlegge eller utsette utbygginger som vi har planlagt, men som ikke er besluttet iverksatt ennå, sier Falk-Petersen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere