NA24.no

Christian Clausen har vært medlem av Nordeas konsernledelse siden 2001 og konsernsjef siden 2007.
Christian Clausen har vært medlem av Nordeas konsernledelse siden 2001 og konsernsjef siden 2007. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)

Avis: – Nordea skifter ut toppsjefen

Sist oppdatert:
Skandinavias største bankkonsern Nordea har hyret inn et rekrutteringsfirma som søker en erstatter for toppsjef Christian Clausen, ifølge den danske avisa Berlingske.

Dermed kan en av de viktigste bankjobbene i Norden være ledig. Berlingske Business melder onsdag at den internasjonale hodejegeren Egon Zehnder har fått i oppgave å finne en ny kandidat til 60 år gamle Clausens jobb.

Det har den siste tiden vært uenigheter mellom Clausen og Nordeas styreformann Björn Wahlroos. Etter at Clausen sist fredag presenterte storbankens nye finansmål, skal Wahlroos ifølge Dagens Industri ha kalt målene for «bullshit».

 Les også: Nordea får bot på 50 millioner - jobbet ikke godt nok for å forhindre hvitvasking

Clausen har vært medlem av Nordeas konsernledelse siden 2001 og konsernsjef siden 2007.

Blant mulige kandidater til å etterfølge Clausen nevnes Nykredit-direktør Michael Rasmussen og Torbjörn Magnusson, som i dag er direktør for If forsikring.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere