NA24.no


Grunder og investor Idar Vollvik ble rik på mobileventyret Chess, men ikke fullt så rik på Ludo. Nå har han imidlertid nye jern i ilden.
Grunder og investor Idar Vollvik ble rik på mobileventyret Chess, men ikke fullt så rik på Ludo. Nå har han imidlertid nye jern i ilden. Foto: Harald Fjelddalen (Nettavisen)

Avis: Idar Vollvik er rik igjen

Sist oppdatert:
Ifølge næringslivsavis er den sagnomsuste grunderen Idar Vollvik blitt rik igjen i rekordfart.

Finansavisen skriver torsdag at Idar Vollvik, som ble milliardær på Chess-eventyret, men senere mistet alt og ble gjeldsslave, nå er god for 200 millioner kroner - på papiret. Han har allerede solgt aksjer for 10 millioner kroner.

Vollvik har kjøpt opp selskaper og patenter fra unge IT-grundere som gir kontroll over to nye mobiltelefonapper. Appen med navn Status skal kombinere det beste fra ulike sosiale medier, mens appen Geddit er en markedsføringsapp etter inspirasjon fra  Pokemon Go.

Les: Vollvik: - Jeg tapte åtte millioner på brev som ble rotet bort

Gjennom selskapet Team Status eier Vollvik og hans medeiere aksjene i Geddit.

I forrige uke skal Vollvik og hans tidligere partner i Chess, Svein Johnsen, løpt fra investormøte til investormøte i Oslo. Denne uken skal paret være på roadshow i Norge for å finne investorer som vil investere i selskapet. Totalt jakter de 20 millioner etter å selv ha priset selskapet til 600 millioner kroner.

Les: Idar Vollvik unngikk konkurs for niende gang

Siden Vollvik sitter med 30 prosent av aksjene i Team Status, er han på papiret god for 200 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Trolig vil flere av Vollviks kreditorer håpe at det ikke bare blir på papiret.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere