Under valgkampen i høst, sa Donald Trump flere ganger at «skurken» Hillary Clinton skulle settes i fengsel, ettersom hun hadde brukt sin private epost-konto i offentlig anliggende da hun var utenriksminister.

Trump var en av pådriverne for at FBIs etterforskning av Clinton skulle gjenåpnes midt oppi valgkampen, noe mange mener var med på å ødelegge for henne.

Nå påstår avisen Indianapolis Star at Trumps visepresident Mike Pence gjorde det samme, da han var guvernør i Indiana.

Pence brukte den private kontoen til offisiell korrespondanse, inkludert til å diskutere sensitive opplysninger og forhold som har med rikets sikkerhet å gjøre, skriver avisene. En av epostene omhandlet blant annet arrestasjonene av flere personer mistenkt for terrorvirksomhet.

LES også: USAs justisminister skjulte russerkontakt - demokratene krever hans avgang

Artikkelen fortsetter under.

- For sensitiv informasjon

Kontoen ble hacket i fjor, melder Reuters. Da ble Pence utsatt for et såkalt phishing-angrep, og hans kontakter fikk epost der det fremsto som om Pence og kona var blitt robbet på Filippinene og trengte penger raskt.

Loven i Indiana forbyr ikke tjenestemenn å bruke privat epost i offisiell sammenheng, men lovverket tolkes til at slike eposter må bevares av arkivhensyn. Den sittende guvernøren Eric Holcomb har offentliggjort mer en 30 sider med informasjon fra Pence' gamle konto hos AOL. Holcomb sier et antall eposter ikke kan offentliggjøres fordi de inneholder sensitiv og hemmelig informasjon.

I kjølvann av kjøret mot Clinton, er det uansett flaut for Trump-administrasjonen dersom det viser seg å være sant.

LES også: CNN om Trumps tale: - Dette er riktig bra for ham

Artikkelen fortsetter under pollen.

- Bekymringsfullt

Visepresidentens kontor sendte torsdag ut en uttalelse der de sier at han «i likhet med tidligere guvernører (...) hadde en offentlig og en privat epostkonto. Som guvernør rettet Pence seg fullstendig etter Indianas lover om bruk og lagring av epost». Innholdet fra kontoene lagres og håndteres i tråd med delstatens offentlighetslov, forsikret visepresidentens folk.

I sommer mente Pence at Clintons bruk av privat epost var «bekymringsfullt». Da FBI ytret at de ville se nærmere på Clintons tid som minister, presset Pence på.

- Vi anbefaler at FBI holder sitt ord overfor Kongressen og tar nødvendige skritt i saken, nå som de har mer informasjon.

Artikkelen fortsetter under.

Vanskelig start

En eventuell «Pence-epost-sak» vil i tillegg vil det føye seg inn i rekken av skandaler rundt presidentens menn, som ble innsatt for halvanne måned siden.

Sikkerhetsrådgiver Michael Flynn trakk seg i februar etter at han løy om kontakt med Russland. Denne uken er det justisminister Sessions som er i hardt vær av samme årsak.

LES også: Trumps sikkerhetsrådgiver med ville pedofili-anklager mot Clinton

OG her: Trump erklærer full tillit til Sessions: - En heksejakt