Gå til sidens hovedinnhold

Avis: Sjokkerende avsløring rundt produksjonen av Spice Girls-trøyer

Tekstilarbeiderne ble tvunget til å jobbe 16 timer om dagen for en luselønn.

Spice Girls inngikk tidligere i år et samarbeid med veldedighetsorganisasjonen «Comic Relief. Da ble det laget Spice Girls-trøyer med slagordet «I wanna be a Spice Girl». Overskuddet fra t-skjortene skulle gå til likestillingsarbeid for unge jenter i Storbritannia.

Nå har den britiske storavisen The Guardian avslørt sjokkerende forhold, for fabrikkarbeiderne i Bangladesh som har laget t-skjortene.

- Vi ble kalt for «hore-datter», og måtte jobbe oppimot 16 timer om dagen, sier flere av arbeiderne til The Guardian.

Sjokk-lønn

De kvinnelige fabrikkarbeiderne fikk også en sjokkerende lav lønn på tre kroner i timen, og ble tvunget til å jobbe overtid for å nå «umulige» mål.

Nå reagerer Spice Girls meget sterkt på de sjokkerende avsløringene, og har satt i gang tiltak for å rydde opp.

- Vi er rystet, sjokkert og forferdet. Vi skal personlig finansiere en etterforskning av arbeidsforholdene på fabrikken.

- Tar fullt ansvar

Selskapet Represent har vært ansvarlig for å selge t-skjortene på nett, og de skiftet tekstilprodusent uten å si i fra til Spice Girls eller «Comic Relief». Nå kryper de til korset.

- Vi tar fullt ansvar, og alle kunder kan få pengene sine tilbake, hvis de ønsker det, sier selskapet, ifølge The Guardian.

Spice Girls regnes som verdens mest fremgangsrike jentegruppe, etter å ha solgt 85 millioner album i løpet av storhetstiden sin på 1990-tallet.

Kommentarer til denne saken