*Nettavisen* Økonomi.

Avkledd og fly forbanna

Nå saksøker den nakne kultfiguren Mars for plagiat.

16.02.08 13:50

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er Robert Burck som står bak en kjenning for folk på Times Square i New York. Han kaller seg «The Naked Cowboy», eller den nakne cowboyen, og er kjent som et turist-ikon i storbyens gater. Nå går han altså til retten.

NA24 - din næringslivsavis

Han saksøker godteriprodusenten Mars for plagiat, i forbindelse med at selskapet i en nylig reklame på nettopp Times Square kledde opp en M&M i nøyaktig den samme bekledningen som den nakne cowboyen er kjent for: Cowboystøvler, cowboyhatt og den hvite gitaren.

Han krever selskapet for hele 60 millioner dollar, eller nesten 230 millioner kroner, for å ha utnyttet hans varemerke uten hans godkjenning.

Klikk på bildet for å forstørre.

- M&M-en er ikke bare utkleddd som «The Naked Cowboy», den spiller også hans hvite gitar - akkurat som han selv gjør på Times Square hver eneste dag, heter det i søksmålet.

Videre står det ifølge Metro:

- Mars og Chute Gerdeman, reklamebyrået som lagde reklamen, valgte å utnytte «The Naked Cowboy» sin lett gjenkjennelige karakteristikk uten godkjenning og uten å fakturere en kompensasjon.

Videre kommer det frem at Burck har registrert sin look som varemerke, og at han har deltatt på flere TV- og filmopptredener i sitt kostyme, blant annet på en audition for American Idol.

Annonsebilag