*Nettavisen* Økonomi.

Avlyser EU-toppmøte – fortsetter Hellas-forhandlingene

AVLYSER MØTE: EU-president Donald Tusk fortsetter Hellas-forhandlingene, men avlyser toppmøtet for hele EU om tilstanden i Hellas. Foto: John Thys

Toppmøtet for hele EU om Hellas søndag ettermiddag er avlyst, men forhandlingene fortsetter som planlagt blant stats- og regjeringssjefene i eurosonen, opplyser EU-president Donald Tusk.

12.07.15 11:21

– Jeg har avlyst EU-toppmøtet i dag. Møtet mellom statslederne i eurosonen starter klokken 16 og varer til vi avslutter forhandlingene om Hellas, skrev Tusk på sin Twitter-konto søndag morgen.

Før toppmøtet blant de 19 stats- og regjeringssjefene holder finansministrene i eurosonen møte.

De klarte ikke bli enige lørdag kveld om å åpne formelle forhandlinger med Hellas om en tredje lånepakke til gresk økonomi, og må søndag prøve å finne ut hvordan grekerne kan bytte harde reformer mot flere lånemidler.

Grekerne har bedt om en lånepakke på 53,5 milliarder euro over tre år. Men flere av eurolandene er skeptiske til reformprogrammet regjeringen i Aten har lagt fram.

EU-kommisjonen er ikke overbevist om at det blir gitt grønt lys til nye forhandlinger med Hellas på søndagens hastemøter.

Både finansministre og topplederne i de 19 eurolandene er samlet i Brussel søndag for å prøve å bli enige om å innlede formelle forhandlinger med Hellas om en ny lånepakke til landet.

Et slikt grønt lys er å gi EU-kommisjonen mandat til å forhandle, men eurokommissær Valdis Dombrovskis sier han ikke tror det skjer helt ennå.

– Jeg tror det er relativt usannsynlig at EU-kommisjonen får mandat til å starte formelle forhandlinger i dag, sa han til pressen på vei inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag