NA24.no

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Avlyser nytt møte med Norge

Sist oppdatert:
Den norske fiskeriministeren har fått et nytt avslag i Kina.

Kina har ikke latt reaksjonene vente på seg etter at Nobels fredsprisvinner ble klar fredag.

Kinesiske myndigheter ga tirsdag beskjed til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen om at de ikke hadde tid til å møte henne i Beijing.

Blir i Shanghai
- Vi beklager jo dette. Begrunnelsen er at denne viseministeren i Det kinesiske mattilsynet hadde andre forpliktelser. Hun (Berg-Hansen) skulle egentlig til Beijing i dag, men hun blir i Shanghai for å delta på andre arrangementer, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Ragnhild Imerslund, til Nettavisen.

Etter planen skulle hun møte viseministeren for Mattilsynet til politiske samtaler onsdag, men etter å ha holdt et foredrag på et seminar om rovfiske i Shanghai, fikk Berg Hansen kontrabeskjed.

- Det er beklagelig at det heller ikke blir noe av dette møtet. Det tar jeg til etterretning, sier Berg Hansen til Nordlys.

Berg-Hansen skulle i utgangspunktet ha møte med lederen for Mattilsynet denne uken. Men mandag fikk norske myndigheter beskjed om at nestlederen skulle møte istedenfor.

Men nå har altså møtet med nestlederen også blitt avlyst.

Les også: Kina avlyser møte
Les også: - Dette er jo bare tull

- Vil skade forholdet
Dette er andre gang kinesiske myndigheter avlyser møter med den norske delegasjonen i Kina.

Mandag avlyste den kinesiske viseministeren for fiskeri- og landbruk et møte med Berg-Hansen onsdag.

Kinesiske myndigheter har i flere presseuttalelser opplyst om at tildelingen av fredsprisen til Liu Xiaobo vil skade forholdet mellom Norge og Kina.

Politiske analytikere har også varslet at fredsprisen kan ramme en planlagt frihandelsavtale mellom Norge og Kina. Neste forhandlingsrunde finner sted i desember, samme måned fredsprisen blir tildelt i Oslo rådhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere